Bahar Şenlikleri İçin Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Yer: Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu

23 Şubat 2016 Salı günü Meslek Yüksekokulumuzda Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE tarafından; Yerköy Kaymakamı Nevzat ŞENGÖK,  Yerköy Belediye Başkanı Mehmet AĞAOĞLU, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep TEMEL, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İhsan ÜSTÜNTAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Doğan Kadir GENÇ ve Yerköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celal YILMAZ’ın katılımıyla Bahar Şenlikleri ile ilgili bir toplantı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE, her yıl geleneksel olarak Bozok Üniversitesi bünyesinde yapılan Bahar Şenliklerinin sadece öğrencilere yönelik olarak konser ve benzeri etkinliklerin düzenlendiği, ancak bunun Yozgat kültürünü yansıtmadığı, bu nedenle hem üniversite öğrencilerine Yozgat kültürünü tanıtabilmek, hem de Üniversite halk kaynaşmasının sağlanabilmesi, Yozgat kültürünün tanıtımına katkıda bulunulması amacıyla 2016 yılında yapılacak olan Bahar Şenliklerinin kapsamının genişletilerek Yozgat ve ilçelerinin kendilerine ait kültürel değerleri sergileyebilecek ve halk ile üniversiteli gençliği kaynaştıracak bir çalışma yapmak istediklerini belirtti. Toplantıya katılanlar tarafından proje büyük bir ilgiyle dinlendi.

Toplantıya katılan ilgililer Bahar Şenlikleri kapsamında Yerköy’ü ve kültürünü tanıtmaya yönelik olarak yapabilecekleri faaliyetleri değerlendirerek bilgi vereceklerini söyleyerek böyle bir çalışmanın halk – üniversite kaynaşmasını da sağlayacağını belirttiler.