Akademik Sohbetler -3 (İslamda Adalet Anlayışı)

Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Akademik Sohbetler-3 programında Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE’yi ağırladık.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasından sonra Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Recep Temel yaptığı açılış konuşmasında; “Akademik Sohbetler” programına bahar dönemi ile birlikte yeniden başlandığını söyleyerek bu münasebetle okulumuz yönetici ve akademisyenlerine, katılımcı öğrencilerimize ve davetimize icabet eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE’ye teşekkür ettiğini belirtti.

Açılış konuşmasından sonra Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE “İslam’da Adalet Anlayışı” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda, adaletin herkes için önemli bir değer olduğu ancak ileride adalet müesseselerinde çalışacak olanlar için ayrıca önemli olduğuna temas ederek sözlerine başlayan ÖZKÖSE ayet ve hadisler ışığında adaletin bir toplum için ve insanlık için olmazsa olmaz bir değer olduğuna vurgu yaptı.

Allah Teâlâ’nın Kur’ân-ı Kerim’in birçok ayetinde adaletin önemine özellikle vurgu yaptığını ve Hazreti Peygamberin hayatında insanlara örnek olmak amacıyla hukuk kurallarına son derece önem verdiğini ifade eden ÖZKÖSE sözlerini “geleceğin Türkiye’sinde hukukun üstünlüğüne inanmış ve adil olmak için son derece hassas olan kadroların büyük önem taşıyacağına, bu nedenle eğitim öğretim döneminde hukuki değerlerin öğrencilere kazandırılmasına özel gayret gösterilmesi gerektiğini” ifade ederek tamamladı.

Programın sonunda Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Recep Temel tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE’ye günün anısına plaket takdim edildi.