İş Arama Becerileri "Hedef Belirleme ve CV Hazırlama", "Etkin Mülakat/Görüşme Teknikleri" Semineri

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Yüksekokulumuzda 09.03.2016 Çarşamba günü saat 10:00’da öğrencilerimize yönelik İş Arama Becerileri "Hedef Belirleme ve CV Hazırlama", "Etkin Mülakat/Görüşme Teknikleri" konularında seminer verildi.

Seminer Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İhsan ÜSTÜNTAŞ'ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında, Yozgat İş-Kur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapmayı planladıklarını vurgulayan ÜSTÜNTAŞ, bu seminerin öğrencilerin özellikle okul sonrasında iş arama becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Açılış konuşmasının ardından İş ve Meslek Danışmanı  İbrahim EKİNCİ  Hedef Belirleme ve CV hazırlama konularında seminer verdi. İş ve Meslek Danışmanı Yasemin AVAN ise iş arama sürecinin ikinci basamağı olan Etkin Mülakat/Görüşme Teknikleri konulu seminerini verdi.

İş ve Meslek Danışmanı İbrahim EKİNCİ Yozgat ilindeki tüm üniversite öğrencilerinin iş yaşamına geçiş süreçlerinde kariyerleriyle ilgili doğru kararlar alabilmeleri ve bu doğrultuda kariyer hedeflerini gerçekleştirmeleri, iş arama/bulma sürecinde önemli olan bazı becerilerin farkına varmaları, geliştirmeleri amacıyla bu seminerleri yaptıklarına vurgu yaptı. KARADUMAN ’’Türkiye’deki üniversite mezunlarının büyük kısmı mezun olduktan sonraki süreçte iş arama kanallarını etkin şekilde kullanamadıkları için hayal ettikleri işi kaybediyorlar. Bunu önlemek için yapılması gereken doğru işi doğru kanalla aramak ve firma/pozisyona uygun  CV hazırlamaktır.’’ dedi. Ardından mezun olduktan sonraki süreçte etkin bir CV nasıl hazırlanır, yapılan yanlışlar nelerdir konularında detaylı bilgi verdi.

İş ve Meslek Danışmanı Yasemin AVAN ise kişilerin kariyer hayatını ciddi anlamda etkileyen mülakat teknikleri hakkında detaylı bilgi verdi. AVAN “İyi bir CV mülakatın kapısını açacaktır. Fakat bu işe girdiğiniz anlamına gelmiyor. Burada kişilerin yapması gereken şey mülakata gitmeden önce pozisyonla bağlantılı olarak kendi özelliklerini iyi analiz etmeli, ev ödevine iyi çalışmalı ve bunları işverenlere doğru kanallarla aktarmalıdır.’’ dedi. Daha sonra mülakat süreci hakkında detaylı bilgiler aktardı. Ayrıca mülakat esnasında işverenlerin yeni mezun adaylara yönelttikleri sorular üzerinden giderek bu sorulara nasıl cevaplar verilmesi gerektiğini de detaylı bir şekilde öğrencilere anlattı.

Seminerde vermiş oldukları bilgilerden dolayı İbrahim EKİNCİ ve Yasemin AVAN’a teşekkür ederiz.