Yerköy Adalet MYO’dan Ceza İnfaz Kurumuna Teknik Gezi

Yer: Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu

Öğrencilerimizin mesleki deneyimlerinin artırılması amaçlı teknik gezilerimiz devam ediyor. Okul sonrasında görev yapabilecekleri kurumlar arasında yer alan Ceza İnfaz Kurumunu ve işleyişini yakından görmeleri amacıyla Yerköy Adalet MYO’nun Adalet Programında öğrenim gören 10 öğrencimiz bu amaçla 17.03.2016 (Perşembe) tarihinde Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret etti.

Yerköy Adalet MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep TEMEL ve Öğretim Görevlisi Gülçin EROKSAL ÜLGER nezaretinde gerçekleşen ziyarette öğrencilerimize, kurum yetkilileri (Eğitimci ve Psikologlar) kurumun işleyişi ve burada bulunan tutuklu ve hükümlülerin hakları ile ileride bu kurumlarda görev alacak kişilerin ne gibi özellikler taşımaları ve özlük hakları konusunda ayrıntılı bilgiler aktardılar. Öğrencilerimiz ziyaret sürecinde tutuklu ve hükümlülerin morallerini yükseltmek amacıyla icra edilen konseri de izleme imkânı buldular.

Bu ziyaretin gerçekleşmesinde göstermiş olduğu yakın ilgiden ötürü Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz’a ve ziyaret sürecinde öğrencilerimizi bilgilendiren Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkililerine Yerköy Adalet MYO olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.