Girişimcilik ve KOSGEB Destekleri Hakkında Bilgilendirme Programı

21-27 Kasım tarihleri arasında kutlanmakta olan Avrupa Kobi Haftası münasebetiyle Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulunda KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü işbirliği ile gençlerimize Girişimcilik ve Kosgeb destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak KOSGEB İl Müdürü Mustafa IŞIK ve Uzman Davut DENİZ katıldılar. Yapılan programların, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğunu belirten konuşmacılar, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlediklerinden de bahsettiler.

Konuşmacıların, girişimci olarak başvurmaları halinde verilecek desteklerin türleri ve miktarları hakkında yaptıkları bilgilendirmeden sonra öğrencilerimizden gelen soruların cevaplandırılması ile bilgilendirme toplantısına son verildi.