2. Kariyer ve Eğitim Planlama Seminerleri

Üniversitemiz  ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve her gün bir ilçede gerçekleştirilen “Kariyer ve Eğitim Planlama Seminerleri” başladı.

Yüksekokulumuzda gerçe​kleştirilen seminerde üniversite sınavlarına hazırlanan lise 3. ve 4. sınıf öğrencilerine kariyer ve eğitim planlamasına ilişkin dikkat edilmesi gereken hususlar, meslek edinimi ve üniversite tercihlerine ilişkin bilgiler verilerek, üniversitemizde yer alan bölümlerin tanıtımı, üniversitemizin eğitim ve öğretim imkânları detaylı olarak anlatıldı.

Geleceğe yönelik önemli bir adım atmadan önce bilinçli bir karar vermek için pek çok seçenek içinden doğru olanı belirlemek üzere öğrencilerle bir araya gelinen seminerde Bozok Üniversitesi ailesi olmanın kazanım ve ayrıcalıkları öğrencilerle paylaşıldı. Üniversite öğrenci adaylarımıza kariyer ve eğitim planlamasına ilişkin önemli bilgiler, meslek edinimi ve üniversite tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler aktardı.

Seminer programında üniversitemiz fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğretim elemanları tarafından bölümler ve sağladığı imkanlar öğrencilere detaylı  anlatılarak Bozok Üniversitesi’nin  öğrencilere sunduğu eğitim ve öğretim faaliyetleri, sosyal, sportif ve kültürel olanakları ile mezunların istihdam alanları ve kariyer imkanlarına ilişkin bilgiler aktarıldı.