Okulumuzun Tanıtımı

Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu 23/09/2010 tarih ve 5662 sayılı yasa ile kurulmuş, 23/09/2010 tarihi itibariyle Adalet Programı eğitimine başlamıştır. 23/09/2010 tarihi itibariyle Adalet Programı, 05/04/2012 tarihi itibariyle Adalet (İ.Ö.) Programı, 29/08/2012 tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik programı, 18/04/2013 tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik (İ.Ö.) Programı, 15/02/2017 tarihi itibariyle Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı ile Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı (İ.Ö.) açılmıştır. Açılan bu altı ayrı program üzerinden eğitim ve öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.

Mezunlarımızın iş bulma imkanları genel olarak şöyle sıralanabilir;

Adalet Programı mezunları, başta Adalet Bakanlığının tüm birimleri olmak üzere tüm kamu kurumlarının hukuk servislerinde ve avukatlık bürolarında istihdam imkanı bulunmaktadır.

Sosyal Güvenlik Programı mezunları, başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Sosyal Güvenlik Kurumunun tüm birimleri olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde istihdam imkanı bulunmaktadır.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Programı mezunları, Adalet Bakanlığı bünyesinde Ceza ve İnfaz Kurumları ile Denetimli Serbestlik Müdürlükleri başta olmak üzere tüm adli birimlerde, özel sektörde güvenlik ve hukuk bilgisi gerektiren alanlarda istihdam imkanı bulunmaktadır.

Ayrıca tüm program mezunları, KPSS' den gereken puanı almaları durumunda kamu kurumlarında memur olarak atanabilmektedirler. Önlisans eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek ilgili üst bölümlere de geçiş yapabilmektedirler.

Yüksekokulumuzda; on parmak klavye, UYAP ve bilgisayar derslerinin verildiği 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 2 adet internet erişim merkezi, okulumuzda verilen eğitimle ilgili 4495 adet kitap ve çalışmaları bünyesinde barındıran bir kütüphane, 5 adet derslik, yemekhane, kantin ve 280 kişi kapasiteli bir konferans salonu mevcuttur.

1. Yenilikçi ve yaratıcı çözümler kullanarak ilkleri gerçekleştirmek,
2. Başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretim elemanlarımız ve idari personelimizle toplumda üst düzey değerler yaratmak,
3. Kurumsallaşma olgusunu tamamlayarak üniversite içindeki diğer birimlerle gelişmişlik yönünden; aynı alanda faaliyet gösterdiğimiz diğer Adalet Meslek Yüksekokulları arasında eğitim altyapısı ve kalitesi yönünden rekabet etmek,
4. Hem ulusal hem de uluslar arası arenada ilk sıralarda yer alan bir yüksekokul olmaktır